Dansk QWERTY tastatur

Mange custom ROM er ikke forberedt på det danske hardware tastatur med ÆØÅ.

Men i Mini Rom Manager er der en funktion til at indstille til dansk hardware tastatur, så ÆØÅ mv. virker korrekt.

De fleste fornuftige custom ROM kommer med Mini Rom Manager forudinstalleret. Hvis ikke, så følg min vejledning til at hente og installere Mini Rom Manager.

Start Mini Rom Manager og gå til fanen; Settings and Extras.

Tap på funktionen; Change HW Keyboard Layout og vælg qwerty-no-dk i listen.

En anden løsning er manuelt at installere dansk hardware tastatur layout. Hent qwerty-no-dk.zip gem det på microSD-kortet, og installer det med CWM-recovery på samme måde som man installerer ROM og hot-fixes mv.

Hvis du oplever at ÆØÅ og andre special-tegn som f.eks. @ ikke sidder rigtigt når du bruger tastaturet, så long-tap (sæt fingeren og lad blive på skærmen) der hvor teksten bliver skrevet, indtil der popper en menu op.

Rul ned til bunden i menuen og vælg Inputmetode. Herefter vælger du Standardinput. Nu kan du igen skrive ÆØÅ mv.

Med QWERTY-tastaturet klappet ind, kaldes on-screen tastatur frem i stedet. Standardinput kender alle. det er der ikke så meget hokus pokus over.

De to andre inputmetoder viser et komplet tastatur på skærmen hvor der skal skiftes mellem bogstaver, tal samt specialtegn.

Bemærk: Det er ikke sikkert din ROM har Talk-back tastatur.

Mangler din ROM Android-tastatur, kan er det vedhæftet nederst på denne side. Du installerer det på samme måde som du installerer en custom ROM eller hotfixes.

Jeg fandt Android-tastatur som en hotfix til en af mine tidlige custom ROM, og husker ikke hvilken.

Android-tastatur og Talk-back tastaturet fylder lidt forskelligt på skærmen og har forskellige muligheder mht. indtastning af specialtegn, som bliver tilgængelige hvis man long-tapper på bogstaverne.

kFix 2.3 (free) - Keyboard LED lights like on Stock ROMs

Nu vi er igang med tastaturet, så prøv kFix 2.3, som er en lille app der indstiller tastaturlyset som i den originale ROM.

Denne app fungerer også til ICS.

OBS: Denne app vil normalt være forud installeret på de fleste nyere ROM eller også er den ikke nødvendig. Installer den kun hvis du har problemer med lyset i tastaturet.

Det virker suverænt godt, og så undgår du de uheldige oplevelser med at skulle bruge tastaturet i mørke og lyset i tasterne ikke vil tænde. Går du fra et lyst rum ind i et mørkt, tænder lyset i tastaturet som man kender det fra den originale ROM.

Og så er der mulighed for at lægge en lille widget på homescreen, hvorfra man lyn hurtigt kan tænde og slukke for funktionen, hvis man skulle have behov for det.