Bærbar computer

Oprettelsesdato: 20-06-2011 14:19:09

Få mest ud af din bærbar computer

Nedenfor bringer jeg nogle små simple tips, som kan forbedre din oplevelse med din bærbar computer.

Mickey Mouse hack

Mange har nok en bærbar computer, som de egentlig ikke rigtig bærer rundt på, bortset fra turen mellem spisebordet og sofaen.

Til dem der har brug for at have deres bærbar computer med sig, har jeg her en lille hack til Mickey Mouse kablet.

Tidligere var strømkablet til stationære computere og bærbare computere ens.

Ud over den store stikprop i den ene ende, havde de et næsten lige så stort og klodset hunstik i den anden ende, der skulle tilsluttes henholdsvis computeren og transformeren.

Efter introduktionen af Mickey Mouse stikket til bærbare computere er det blevet en smule bedre, men man er stadig ikke sluppet af med den store klodsede stikprop.

Men med lidt snilde er det muligt at bruge en ganske almindelig ledning med de gode gamle slim eurostik, som man kender fra sin gamle kassette båndoptager.

Så kan man endelig slipper for at få buler i klappen på sin bærbar computer fra de store klodsede stikpropper.

Med en skarp hobbykniv skærer du blot det lille stykke plastik væk, der sidder på hunstikket mellem de to ben. Hunstikket vil herefter passe ind i Mickey Mouse stikket i transformeren.

Benet i midten på Mickey Mouse stikket er til jordforbindelse, men da det alligevel ikke bliver brugt i den store 2-benede klodsede stikprop, har det ingen betydning.

Tak til Stanley Brøns for dette tip.

Ovenstående er sikkert i strid med en masse regler på stærkstrømsområdet, så jeg kan ikke anbefale at bruge det på arbejdet.

Og hvorfor det hedder et Mickey Mouse stik? Tja...