Android Apps

Få mest ud af din Android mobiltelefon
Her på siden har jeg lavet en liste over de apps jeg har liggende på min Android mobiltelefon.
 
I stedet for bare at gentage app-beskrivelsen har jeg valgt at skrive hvorfor jeg lige netop har denne app installeret på min Android mobiltelefon og fremhæver de funktioner, som gør app'en brugbar.

Der findes sikkert en anden app som kan det samme, og det kan da også være den er bedre, i så fald skriv gerne en kommentar.


FolderSync Lite

indsendt 14. jul. 2012 22.47 af Emperor   [ opdateret 14. jul. 2012 22.47 ]

Lækker simpel app, som automatisk synkroniserer en defineret mappe på f.eks. SD-kortet (eller hele SD-kortet) til en valgfri cloud.

App'en understøtte mange forskellige forud definerede clouds, men også WebDAV og FTP, så mulighederne er i realiteten ubegrænsede.

  

Vil du sikre dig en total backup af dit SD-kort, kan dette f.eks. gøres til Box, hvor man ubesværet vil kunne få 50 GB på livstid eller SkyDrive, hvor de fleste gamle brugere har valgt at få 25 GB gratis på livstid.

Det kan anbefales, at den første synkronisering foretages over WiFi. Til at sikre at Wifi forbindelsen ikke afbrydes når mobilen går i dvale, kan jeg henvise til Wi-fi Keep Alive 

Dansk TV-Oversigt

indsendt 15. mar. 2012 09.56 af Emperor   [ opdateret 14. jul. 2012 22.37 ]

Denne app er en fantastisk alternativ til YouSee TV Guide.

Under detajler for de enkelte udsendelser er der links til udsendelsens side på IMDB, og man har selvfølgelig mulighed for selv at vælge hvilke kanaler oversigten skal indeholde.

  

Barcode Scanner

indsendt 15. mar. 2012 09.49 af Emperor   [ opdateret 14. jul. 2012 22.39 ]

Måske den mest oplagte app til din Android.

App'en kan bruges til at skanne så godt som alt, som du skulle få brug for at overføre til den Android, lige fra links til andre apps til adgangsindstillinger til Wi-Fi.


aCalendar

indsendt 17. jan. 2012 11.23 af Emperor   [ opdateret 15. mar. 2012 10.02 ]

Indtil videre den mest overskuelige kalender jeg har funder til min Android, som kan vise, dags-, uge- og månedskalender.

aCalendar virker selvfølgelig sammen med din Google kalender og kan også vise fødselsdage fra personer i din adresseliste.

RockPlayer

indsendt 11. okt. 2011 00.03 af Emperor   [ opdateret 14. jul. 2012 22.40 ]

RockPlayer er en super god medie afspiller, som med sin software basserede codec ikke lader sig begrænse til de video codecs som er indbygget i mobiltelefonens hardware, ligesom filfejl ikke forhindre afspilning af f.eks. video-filer.

Når man har hentet app'en og starter den, gives et link til en opdateret RockPlayer inde i selve app'en.

   

Tap på linket og vælg din foretrukne browser til at hente app'en med og tap på apk-filen når den er hentet.

  

Hvis du bliver spurgt, så vælg Pakkeinstallationsprogram. Du vil nok blive mødt med en meddelelse om at installationen er blokeret. Tap på Indstillinger.
 
   

Sæt flueben ud for "Ukendte kilder", og installationen kan nu gennemføres. Efter installationen vil der være to forskellige RockPlayer apps. Du kan afinstallere RockPlayer Lite.

CamScanner

indsendt 10. okt. 2011 01.50 af Emperor   [ opdateret 17. jan. 2012 11.33 ]

CamScanner er en smat app, som du kan bruge til at tage billeder af dokumenter og gemme dem i PDF filformat.

Der er ikke blot tale om en almindelig kamera-app, som bare gemmer i PDF. App'en retter også dokumentet i tilfælde af at det er taget lidt skråt og kan også tydeliggøre billedet ved hjælp af noget der kunne minde om kontrastforbedring.

Walkman

indsendt 13. aug. 2011 23.51 af Emperor   [ opdateret 14. jul. 2012 22.44 ]

OBS: Kun til Xperie X10 mini og mini pro med root.

Fordi standard musikafspilleren er alt for simpel og fordi langt de fleste musikafspillere fra Android Marked er fyldt med alt muligt, er denne port af Walkman app fra Sony Ericsson W8 helt perfekt.

Kan hente CD-cover og sangtekster.

 
Billederne ovenfor er fra XDA-tråden.

Installation
Du kan installere Walkman med xRecovery eller ved en lille simpel manuel kopiering af app'en til system/app. Jeg er mest til den manuelle fil-kopiering, så her følger en vejledning til den.

Hent Walkman.apk filen fra XDA (den kan hentes direkte til din X10 mini / X10 mini pro med QR-link)

Start Super Manager, og sikre dig, at Super Manager har Superuser rettigheder (se min vejledning her).

Tap på File Explorer og naviger til det sted hvor du gemte Walkman.apk. Hvis du downloader direkte til din X10 mini / X10 mini pro, vil Walkman.apk filen blive gemt i Download mappen.

Sæt flueben ud for filen og tap på copy knappen (med de to overlappende dokumenter mellem huset og saksen).

Naviger til roden og derfra naviger ind i System mappen. En popup vil spørge om du vil ændre læse/skrive rettighederne. Tap på R/W knappen.

  

Naviger ind i app mappen og tap på indsæt ikonet (clipboarded mellem saksen og skraldespanden). Du får sikkert en besked om at der ikke var plads til filen. Det skal du blot ignorere, den er blevet kopieret.

Rul ned til bunden og find Walkman. Sæt flueben ud for filen og slide menu-knapperne til venstre indtil der dukker en knap op med tre 7-taller. Tap på knappen med de tre 7-taller, og skift file mode som vist på billedet nedenfor og tap på OK.

 

Genstart mobiltelefonen.

Din nye walkman app fremgår nu af din app-liste.

XperiaTimer

indsendt 22. jul. 2011 23.32 af Emperor   [ opdateret 13. aug. 2011 23.35 ]

Jeg har en custom ROM installeret på min Android mobil telefon, og i den mangler den originale timer-app fra Sony Ericsson.

XperiaTimer er en lille og simpel gratis app, som til fulde gør det den skal.

NetFront Life Documents

indsendt 17. jul. 2011 01.10 af Emperor   [ opdateret 7. feb. 2018 03.44 ]

Den gratis udgave af NetFront Life Documents kan vise alle Microsoft Office dokumenter (også de nye docx mv.) og tekst filer.

Jeg har prøvet forskellige apps som skulle kunne vise office dokumenter, og denne app synes at være den eneste, som viser dem rigtigt.

QuickPic

indsendt 2. jul. 2011 05.53 af Emperor   [ opdateret 13. aug. 2011 23.44 ]

Jeg ved ikke om QuickPic helt kan erstatte den billedviser, som følger med alle Android mobil telefoner, men for mig forekommer den meget hurtig.

Det er dog ikke alle funktioner som jeg bruger den til. Bl.a. indsæt og beskæring af kontaktbilleder er den ikke specielt god til.

1-10 of 33