Cloud Backup‎ > ‎

Windows Live SkyDrive

indsendt 28. apr. 2012 08.17 af Emperor   [ opdateret 27. dec. 2013 03.53 ]
Langt de fleste kender Hotmail eller Windows Live, men mange er nok ikke opmærksomme på de muligheder man har med en Windows Live konto.

Her vil jeg omtale og vise hvordan man får bedst udbytte af den 7 GB gratis online lagerplads på Windows Live SkyDrive (gamle brugere har 25 GB, hvis de har reageret på en meddelelse herom). 


SkyDrive er en del af din Live-konto (som tidligere hed Hotmail), og man finder web-adgangen øverst fra Windows Live siden.


Herfra har man en overskuelig oversigt over sit SkyDrive, som kan inddeles i mapper, med undermapper, præcis som man kender det fra sin computer.

Overførsel af filer kan gøres som man kender det fra computeren, ved at trække og slippe enkeltfiler, flere markerede filer på én gang eller en mappe.

Filerne på SkyDrive kan senere deles med andre, integreres på en webside eller hentes mappevis som en zip-fil. Billeder kan desuden hentes med Photo Gallery og man kan bestille fremkaldelser.

I kombination med SkyDrive, har men en komplet Office-pakke som webapp direkte i SkyDrive, uden at have office-pakken på sin computer.


Det er især en fordel hvis man har delt et dokument med andre, som man er fælles om at skrive på.
Til brug sammen med SkyDrive, kan man hente SkyDrive app, som muliggør automatisk synkronisering mellem PC og SkyDrive.

Man angiver en mappe til formålet, og kan således ikke selv vælge mellem flere forskellige mapper, som man kender der fra andre synkronisering værktøjer.Som et alternativ til SkyDrive App kan der henvises til SDExplorer. Her vil der dog ikke være tale om synkronisering, men blot at SkyDrive optræder som et netværksdrev.


Det giver mere frihed til selv at vælge hvilke filer og/eller mapper, som man ønsker at gemme på sit SkyDrive.
Comments