Cloud Backup

Få mest ud af skyen
Med stadig bedre internetforbindelser, højere hastigheder, og WiFi næsten over alt, bliver online backup og filplacering mere og mere udbredt.

Som et rigtigt godt alternativ til gammeldags backup på fysiske medier som CD, DVD og USB nøgler, er online backup nu en reel løsning for de fleste.

Kampen om kunderne er hård, og derfor vil man opleve at man i mange tilfælde kan få sit behov stillet med de gratis udgaver.

Her vil jeg liste og omtale nogle af de bedste gratis løsninger.

De fleste løsninger har kryptering serverside, men det forhindrer ikke adgang til filer på selve computeren (hvis hele din computer ellers ikke er krypteret). Det kan derfor være en ide at kryptere i hvert fald senstive filer lokalt også.

Dette kan opnås med f.eks. TrueCrypt eller BoxCryptor.

Google Drev

indsendt 1. jul. 2012 03.56 af Emperor

er ved at blive skrevet...

Dropbox

indsendt 1. jul. 2012 03.48 af Emperor   [ opdateret 9. jul. 2012 08.43 ]

Med Dropbox får man gratis 2 GB online lagerplads med fuld synkronisering og delings mulighed.

De 2 GB kan let forøges gratis til 16 GB enten ved at henvise andre eller ved at benytte deres Android app og aktivere Camera upload.

Efter installation af synkroniserings app'en på din computer, har du en Dropbox-mappe, som hele tiden synkronisere sit indhold online.


Synkronisering af mapper udenfor Dropbox-mappen
Dropbox's synkroniserings program tillader ikke synkronisering af mapper udenfor Dropbox-mappen, men med tredjeparts programmer som kan oprette symbolic links kan dette alligevel opnås.

Dropboxifier er et godt eksempel på sådan et program, og det er tilmed gratis.

Symbolic links er ikke bare noget som virker i forhold til Dropbox. Et symbolic link vil generelt blive opfattet af computeren som om den pågældende fil/mappe rent faktisk ligger i anført mappe, selvom den reelt ligger et en anden. Det betyder at Dropboxifier også kan bruges sammen med andre synkroniseringsværktøjer som f.eks. SkyDrive og Google Drev.

Gem filer i Dropbox når du er på farten
URL Droplet er en simpel webapp, som giver dig mulighed for at indsætte et linket til en fil og få den downloadet direkte til din Dropbox.

Du kan starte en stor download, mens ud på din mobiltelefon, på arbejdet, eller bare sidder på en net café.cubby

indsendt 1. jul. 2012 03.48 af Emperor   [ opdateret 1. jul. 2012 03.49 ]

er ved at blive skrevet...

box

indsendt 1. jul. 2012 03.47 af Emperor   [ opdateret 14. jul. 2012 23.10 ]

Med den gratis udgave af box er der ikke mulighed for automatisk synkronisering. Til gengæld er der mulighed for at oprette et netværksdrev til box'en. Mere herom straks nedenfor.

Man starter ud med 5 GB, men der er altid en eller anden kampagne (Android app - inviter kollega), så man uden de større udfordringer får 50 GB gratis på livstid. Den maksimale filstørrelse er dog fortsat 100 MB.

Deling af mapper og indhold er utroligt simpelt, og der er en rigtigt overskueligt versions oversigt for de filer man løbende arbejder sammen om.

Der er mulighed for at oprette Google-dokumenter direkte fra box-mapperne.

Dokumenter og præsentationer kan vises direkte i web-browseren, hvilket gør deling og henvisning endnu lettere, ligesom de kan integreres i en blog eller socialt medie som f.eks. LinkedIn.


Mobil adgang
Selvfølgelig har du adgang til box fra din mobiltelefon med original app fra box.

Der findes også gode apps til synkronisering fra mobiltelefonen, så man f.eks. kan tage en backup af SD-kortet. Se f.eks. FolderSync Lite.box-netværksdrev
Der er desværre ikke automatisk synkronisering med den gratis udgave af box. Til gengæld kan man oprette adgang til filerne i box, som et netværksdrev. Det giver også mere frihed til hvilke filer man ønsker at tage backup af.

Fra Funktioner, vælges Tilknyt netværksdrev. Boksen der dukker op udfyldes som vist nedenfor. Som drev-bogstav benytter jeg B. Det passer godt til "box".


I den næste boks udfylder du login informationerne, og så er netværksdrevet oprettet.


Jeg har lavet et flot ikon, som jeg benytter som drev-ikon til mit box-netværksdrev. Du kan hente ikonet nederst på siden. Til at skifte ikonet for drevet bruger jeg dette lille program.

Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til netværksdrevet, så prøv at udskifte "https" med "http", altså uden S.

Du vil sikkert opleve, at netværksdrevet ikke automatisk opnår forbindelse når computeren starter.

Det skal du ikke være bekymret over. Klik blot på ikonet til drevet, og forbindelsen bliver etableret.


Windows Live SkyDrive

indsendt 28. apr. 2012 08.17 af Emperor   [ opdateret 27. dec. 2013 03.53 ]

Langt de fleste kender Hotmail eller Windows Live, men mange er nok ikke opmærksomme på de muligheder man har med en Windows Live konto.

Her vil jeg omtale og vise hvordan man får bedst udbytte af den 7 GB gratis online lagerplads på Windows Live SkyDrive (gamle brugere har 25 GB, hvis de har reageret på en meddelelse herom). 


SkyDrive er en del af din Live-konto (som tidligere hed Hotmail), og man finder web-adgangen øverst fra Windows Live siden.


Herfra har man en overskuelig oversigt over sit SkyDrive, som kan inddeles i mapper, med undermapper, præcis som man kender det fra sin computer.

Overførsel af filer kan gøres som man kender det fra computeren, ved at trække og slippe enkeltfiler, flere markerede filer på én gang eller en mappe.

Filerne på SkyDrive kan senere deles med andre, integreres på en webside eller hentes mappevis som en zip-fil. Billeder kan desuden hentes med Photo Gallery og man kan bestille fremkaldelser.

I kombination med SkyDrive, har men en komplet Office-pakke som webapp direkte i SkyDrive, uden at have office-pakken på sin computer.


Det er især en fordel hvis man har delt et dokument med andre, som man er fælles om at skrive på.
Til brug sammen med SkyDrive, kan man hente SkyDrive app, som muliggør automatisk synkronisering mellem PC og SkyDrive.

Man angiver en mappe til formålet, og kan således ikke selv vælge mellem flere forskellige mapper, som man kender der fra andre synkronisering værktøjer.Som et alternativ til SkyDrive App kan der henvises til SDExplorer. Her vil der dog ikke være tale om synkronisering, men blot at SkyDrive optræder som et netværksdrev.


Det giver mere frihed til selv at vælge hvilke filer og/eller mapper, som man ønsker at gemme på sit SkyDrive.

1-5 of 5